Når et skakspil ender uafgjort, så kalder man det for en remis. Remis kan samtidig være det punkt, hvor begge spillere ikke har nok brikker tilbage til, at modstanderen kan sættes skakmat, eller hvis brikkerne er låst på en sådan måde, at der ikke kan laves flere lovlige træk, der kan føre til en skakmat.
Det er dog yderst sjældent, at et skakparti ender i en remis. Langt de fleste skakpartier afgøres ved, at den ene part vinder. Derfor bliver de uafgjorte resultater ofte omtalt i skakhistorien, når de sker på den helt store scene.
Selvom den var en af de første store uafgjorte i skakhistorien, så omtales Hamppe og Meitners remis fra 1872 stadig som den udødelige uafgjorte, selvom partiet nu ligger godt 150 år tilbage i historien.
Kampen mellem mennesket og maskinen med Deep Junior mod Fritz i 2004 er en af de seneste store uafgjorte indenfor skakhistorien.
Derudover har der været en række berømte skak-remis i forbindelse med spil mellem USA og Sovjet under Den Kolde Krig, hvor spillene blev brugt som propaganda de to nationer imellem.
Det indhold du læser i dette tekstindhold, er lavet med økonomisk support fra avXperten. Derfor kan vi på glædeligvis opfordre dig til at kigge ind og bestille el løbehjul. Tusind tak for støtten, siger vi.